Odakle dolaze radnici koje zapošljavate?

Dugi niz godina radili smo s radnicima iz Indije i pokazalo se kako se oni vrlo lako prilagode stilu života i rada u RH. To je nacija o kojoj dosta znamo i lako pronalazimo kvalificirane radnike za bilo koju poziciju.


Što je potrebno kako bi započeli proces dovođenja radnika?

Potrebno je ispunjavati više uvjeta iz Zakona o strancima, a koje sprovode HZZ, MUP i Ministarstvo vanjskih poslova. Dogovorite sastanak s našim timom iz prodaje koji će vam detaljno objasniti sve korake i uvjete procesa.


Koje su moje obaveze pri zapošljavanju radnika?

Kad ishodujemo radnu dozvolu za stranog radnika i on dođe fizički u RH, vi ste u obvezi osigurati smještaj i prijaviti ga na mirovinsko i zdravstveno osiguranje kao i svakog hrvatskog radnika. Strani radnici imaju sva ista radna prava kao i državljani RH.


Tko osigurava smještaj za radnika?

Jedan od uvjeta za ishodovanje radne dozvole za stranog radnika je da poslodavac osigura smještaj za stranog radnika za kojeg je tražio dozvolu za boravak i rad. Smještaj mora ispunjavati minimalne uvjete za normalan život te imajte to na umu kad tražite smještaj za stranog radnika.


Može li radnik doći odmah?

Nažalost, ne. Indijci su državljani trećih zemalja te im je za ulazak u RH potrebna radna dozvola i viza. Ovaj proces zna trajati između 90 i 120 dana ovisno o brzini institucija koje ishoduju dozvole – HZZ, MUP i Veleposlanstvo RH.


Koliko otprilike traje proces dovođenja radnika?

Od trenutka kad se odlučite za dovođenje radnika, proces selekcije i intervjua, ishodovanja svih dozvola i viza, radnik može najranije doći u roku od 75 do 150 dana. Prosjek je 90 dana dovođenja stranog radnika u RH.


Tražite li strane radnike?

Trebate li radnu snagu da bi bili konkurentniji i produktivniji?
Kontaktirajte nas i mi ćemo osigurati kvalificirano osoblje za vaše poslovanje!